Jaartraining Soul Coach (Nederland)

Sinds 2012 wordt deze jaartraining gegeven. Begonnen bij De Gewijde Reis als opleiding- en teambuildingstraject voor begeleiders en uitgegroeid inmiddels tot een erkende verkorte beroepsopleiding voor een veel bredere doelgroep, waarin je leert om een veilige setting te creëren voor innerlijk kind werk, traumaverwerking en innerlijke groei . 

Voor wie?

Deze jaaropleiding is voor mensen die hun eigen persoonlijke ontwikkelingstraject willen verdiepen, voor degenen die anderen willen begeleiden bij hun innerlijke processen en /of die de methodieken die we gebruiken willen toe gaan passen in hun eigen praktijk. 

De doelstelling voor deze jaartraining Soul Coach is dat je - naast het ingaan van je eigen persoonlijke ontwikkelingsproces, je ook gaat ervaren en leren hoe we bij onze deelnemers begeleiden met diverse technieken vanuit bijzijn, liefdevolle ondersteuning en gewaarzijn. Ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen proces met de wetenschap dat je het niet altíjd alleen hoeft te doen en dat je niet de enige bent die worstelt met thema's. We vragen een bewustzijn/wording in je eigen patronen en de bereidheid om je eigen binnenwereld te gaan verkennen. Met nieuwsgierigheid op ontdekkingstocht te gaan in jou en met elkaar, een open mind, open staan voor feedback en samen een veld te gaan creëren waarin we ieder op onze eigen manier kunnen groeien en leren alsook anderen leren begeleiden, met theoretische achtergrond, maar ook intuïtief en een holistische kijk.
Je kunt de methodieken die je hier leert, gebruiken om mensen te ondersteunen en begeleiden bij hun persoonlijke processen, innerlijk kind processen en verwerking van trauma's.

De jaartraining omvat 7 weekenden (112 uur) met ieder weekend een ander thema: 

 • Weekend 1: Gathering of the Tribe (Trance Dance/Soulretrieval) o.l.v. Tanja Faber
 • Weekend 2: Sacred Breath ademwerk o.l.v. Tanja Faber
 • Weekend 3: Stemexpressie olv Tanja Faber
 • Weekend 4: Core Wound Breathwork olv Lars & Tanja Faber
 • Weekend 5: Focussing & Licht van Compassie  o.l.v. Tanja Faber
 • Weekend 6: Sacred Language of the Heart ademwerk o.l.v. Tanja Faber
 • Weekend 7: Afstemming & integriteit o.l.v. Tanja Faber

Hoofdtrainer is Tanja Faber-Baetsen. Af en toe werkt ze samen met co-trainers waaronder Lars Faber. 

In het bijgaande document vind je de inhoud per weekend omschreven. 

Download weekend info

soul_coach_opleidingsprogramma_website_april_2024.pdf

Voorwaarden voor deelname

 

Voor deelname aan deze training is het fijn als je al ervaring hebt in het persoonlijke ontwikkelingspad, maar dit is niet noodzakelijk. Een vooropleiding is niet vereist, een pre is een mbo denk- en werkniveau. Houd er rekening mee dat deelname aan deze training grote persoonlijke transformaties en veranderingen in je leven te weeg kan brengen. Heb je nog geen of weinig ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling dan raden we je aan om eerst de jaartraining als deelnemer te volgen en pas daarna - als je er klaar voor bent - de stap naar begeleiden te maken. 

Zie hieronder voor data en ervaringen van deelnemers in ons filmpje over de jaartraining (scroll naar beneden).  

Geregistreerd Kort Beroepsonderwijs

De jaartraining Soul Coach is sinds mei 2020 geaccrediteerd - via ons andere bedrijf Kinetics Communicatie BV- en geregistreerd als kort beroepsonderwijs door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs). We zijn ingeschreven in het register Instellingen. Hier staan de onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Dit houdt in dat we onze opleidingen, trainingen en coaching BTW- vrij mogen aanbieden. 

Data Jaartraining Soul Coach 2024-2025 

 • Weekend 1: Gathering of the Tribe (Trance Dance/Soulretrieval) o.l.v. Tanja Faber, 5-6 oktober 2024
 • Weekend 2: Sacred Breath, ademwerk o.l.v. Tanja Faber, 16-17 november 2024
 • Weekend 3: Stemexpressie olv Tanja Faber, 14-15 december 2024
 • Weekend 4: Core Wound olv Tanja Faber, 25-26 januari 2025
 • Weekend 5: Focussing & Licht van Compassie  o.l.v. Tanja Faber, 1-2 maart 2025
 • Weekend 6: Sacred Language of the Heart olv Lars & Tanja Faber,  5-6 april 2025
 • Weekend 7: Afstemming en integriteit o.l.v. Tanja Faber, 10-11 mei 2025

Hoofdtrainer is Tanja Faber-Baetsen. Soms werkt ze samen met co-trainers/facilitators, maar geeft voornamelijk de opleiding alleen. 

Voor aanmelding vragen wij je een intake formulier in te vullen met daarop je intentie/motivatie voor deelname aan de jaaropleiding. 

 

Investering voor de jaartraining € 1.650 (7 weekenden excl 8e optionele weekend, te voldoen in 3 termijnen). Locatie Oegstgeest, Endegeesterstraatweg 5. 
(opleidingskosten exclusief overnachtingskosten; zelf een verblijfplaats in de omgeving regelen indien nodig; op locatie geen overnachting mogelijk)

 

Praktische informatie m.b.t. de jaartraining Soul Coach 

 • Als je je opgeeft voor de jaartraining Soul Coach verplicht je je tot deelname aan het hele jaartraject.
 • In ons leercontract staat informatie over o.a. wat is inbegrepen, opleidingskosten, annuleringsvoorwaarden, copyright en communicatie (zie hieronder).
 • Ieder jaartrainingsweekend begint op zaterdag om 10:30 en eindigt afhankelijk van het programma tussen 18:00 en 21:00 op zaterdag. Zondag start om 9:30, einde om 17:00 waarna we nog gezamelijk opruimen
 • In de weekenden is er zo'n 80% nadruk op zelf ervaren en oefenen, en 20% kennisoverdracht.
 • Per jaartraining kunnen er 50 deelnemers meedoen, waarbij we veel in tweetallen werken zodat je zowel kan ervaren als oefenen in het begeleiden en ondersteunen van medejaargenoten. 
 • Locatie van onze jaartraining is de Sacred Temple in Oegstgeest (bij Leiden). 
 • Als je niet tevreden bent over onze dienstverlening of een klacht hebt dan zullen we er alles aan doen om zo snel mogelijk in gesprek te gaan en te kijken hoe we samen de klacht kunnen oplossen. De volledige klachtenprocedure vind je hier.

Testimonials 

Renée: 'Dankbaar voor de jaaropleiding, de prachtige mogelijkheden die daarmee open gingen, de vele schitterende ervaringen en de fantastische tribe. En zo super mooi om getuige te zijn van hoe Tanja zich nog meer geopend heeft om nog meer dan ooit in haar volle kracht en wijsheid te gaan staan, dansen en genieten! Heerlijk!'

Taco: 'Onvoorstelbaar hoe jij (Tanja) ons altijd weer meeneemt naar diepe lagen, in veiligheid, verbinding met onszelf en elkaar. In welke opleiding, event of ceremonie dan ook; altijd weer magisch, onvoorspelbaar en helend.'

Karina: 'Jaaa ik had dit voor geen goud willen missen, wat een fijne, veilige plek is dit om jezelf te mogen laten zien en te ontwikkelen. Ik ben echt gegroeid……  hulde aan Tanja en haar team.'

Caroline: 'Deze opleiding heeft mij zoveel gebracht. Het thuiskomen bij mezelf, de verbondenheid die ik heb mogen ervaren met andere gelijkgestemden. En niet te vergeten alle mooie tools die zijn aangereikt en die ik nu inzet in mijn eigen praktijk.'

Leonie: Nog altijd dankbaar voor deze ervaring (en kennis) en de diepe verbondenheid in onze jaargroep. Machtig mooi jaar was het.'

Marianne:  'Dit was zo'n fantastisch mooi kado aan mezelf.'

Hilde (België): 'Verbinden, Verdiepen , ontdekken, hoe mooi , hoe sereen jullie dit brengen . Dankbaar.'

 

Leercontract jaartraining Soul Coach

Lees voordat je besluit om deel te nemen eerst het leercontract.

Download het leercontract

 

soul_coach_leercontract_jaaropleiding_nl.pdf

Over de trainer(s) 

Tanja Faber-Baetsen

hoofdtrainer, coach en opleider

In 2004 begon voor mij het pad van persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsverruiming. Door de diverse burn outs die ik had gehad, voelde ik “dit kan niet meer door gaan zo. Hier word ik ziek van. Ik heb te gaan leren luisteren naar wat mij voedt en waar ik blij van word. En alle dingen die niet meer kloppen langzaam los te gaan laten.” Een pad dat niet over rozen liep. Want wat is het nu dat mij voedt, blij maakt en vervult? Wat heb ik te doen in dit leven? Wat is mijn roeping?

Ik heb mijn toenmalige werk in loondienst losgelaten en 1,5 jaar een sabatical genomen. Om te voelen wat ik nu werkelijk wil met mijn (werkende) leven. Iets met mensen, dat was wel duidelijk maar wat? Doordat Lars toen zijn jongensdroom uitvoerde en een boek schreef, De Gewijde Reis, is ons eerste bedrijf De Gewijde Reis ontstaan. Hierin kon ik mijn ervaring en talent om te organiseren, administreren, klantcontacten en sociale verbinding volledig kwijt.

Door het ervaren van jaren (vanaf 2004) ademwerk in zowel (externe) trainingen als sessies met Lars Faber en in onze eigen organisatie, het ontdekken van mijn innerlijke wereld met o.a. medicijnplanten, het pad van bewustzijnsverruiming op te gaan, ben ik erachter gekomen wat mij dient en niet meer dient. Wat mij gezond houdt, wat mij brengt bij wie ik werkelijk ten diepste ben.

Ik heb een bedrijfsecomische achtergrond (organisatiekunde, Universiteit van Maastricht) , een secretaresse opleiding (Schoevers), internationale trainingsweken gevolgd in Tjechië (bij Grof Transpersonal Training, holotropisch ademwerk) en de 3 jarige biodanza opleiding gedaan. Verder veel trainingen en workshops gevolgd op het gebied van Voice Dialogue, intuitieve ontwikkeling, focusing, tantra, Emotional Focusing Therapy (EFT), Queenscode (bij Alison Armstrong in Dallas, USA), Heartconnection, Wheel of Consent (Lissabon, Betty Martin), internationale training Full Body Dearmouring en Tantra trainingen, maar vooral heel veel (levens)ervaring hierin op gedaan.

Het belangrijkste leerpunt voor mij was dat ik mag doen zoals ik het graag wil doen. Niet zoals het mij geleerd is (volgens een bepaalde manier), maar vooral mijn eigen weg mogen vinden in alle kennis en ervaring die ik in de loop van de jaren heb opgedaan en daar mijn eigen werk in creëren. En daaruit is ook Heartdancing ontstaan. Een passie die mij voedt. Een vorm van bewegen/dansen en verbinding maken met je zelf, met je eigen lijf, bewust worden van hoe en waarom je dingen doet zoals je ze doet, verbinding maken op een speelse manier met anderen, vanuit onbevangenheid, speelsheid, levendigheid. De sparkle in je eigen wezen (her)ontdekken, de verbinding naar je hart weer maken.  En vanuit daar de diepte in om jezelf nog meer te kunnen ontmoeten in alles wat er leeft én wat je tegenhoudt om werkelijk te zijn wie je bent. Dat is mijn roeping, dat is mijn missie in dit leven. Om mensen op deze wijze weer in verbinding te brengen met zichzelf, vanuit zachtheid, vanuit bewustzijn.

Ik faciliteer de jaaropleiding Soul Coach, geef individuele coaches, begeleidt stellen en faciliteer vrouwenwerk (vrouwencirkels en retraites). .Hierin maak ik gebruik van de methodes uit de trainingen die ik heb gevolgd, maar ook de door Lars  ontwikkelde methodes zoals Core Wound ademwerk, Soul Retrieval, Sacred Language of the Heart, Licht van Compassie.. En uiteraard mijn eigen passie Heartdancing wat in 2011 is ontstaan. Mijn werk vindt plaats in Nederland.

Daarnaast geef ik de internationale Soul Coach opleiding. Een opleiding die bestaat uit drie modules (9 daagse en twee keer een 6 daagse training).  Af en toe werk ik samen met co-trainers om zodoende nog meer kennis en ervaring te kunnen overbrengen in een breder spectrum. En allemaal met als doel: mensen een hernieuwde verbinding met zichzelf leren aangaan, zichzelf leren (her)ontmoeten en ontdekken wat hun volle potentieel is en dat gaan leven!

En sinds 2022 geef ik de basis Heartdancing opleiding. 

Ik heb in de afgelopen 16 jaar meer dan 10.000 mensen mogen ondersteunen en begeleiden op hun proces naar heelwording en opnieuw verbinden met zichzelf.        

Mijn kracht zit in de verbinding en spiegelen en ik word gezien als een voorbeeld in teach what you preach. Anderen ervaren mij als liefdevol, authentiek, geaard en oprecht betrokken.

Lars Faber 

Gast trainer, ademcoach, mede-eigenaar & oprichter van De Gewijde Reis en oprichter van The Breathwork Coach. Hij geeft een eigen Breathwork Coach opleiding The Wounded Healer (zie www.thebreathworkcoach.com

Lars zijn passie ligt bij het ademwerk, relaties, hechtingsthematieken en codependency, produceren en componeren van muziek, creëren van online trainingen en meditaties. Momenteel schrijft hij aan twee boeken, een over relaties en een over codependency. 

Zo'n twintig jaar geleden begon voor hem het avontuur van het Ademwerk. Hij was burned out, depressief en verslaafd aan zo'n beetje alles waar je verslaafd aan kon zijn. Kort gezegd: levensmoe. In Frankrijk ontdekte hij tijdens een weeklange Ademtraining het Holotropisch Ademwerk (de internationale ademschool van Dr. Stanislav Grof). Dat veranderde zijn leven enorm. Terug in Nederland ging hij direct aan de slag met het ademwerk, allereerst met zichzelf. Hij deed dagelijks zelf sessies op onze zolder in Den Haag en ging door diepgaande processen, die hem stukje bij beetje hielpen om zichzelf te helen, vitaler te worden en uiteindelijk maakte dat hij de verantwoordelijke vader en ondernemer kon worden die hij wilde zijn en is.

Lars heeft in de afgelopen twintig jaar meer dan 15.000 mensen mogen begeleiden. Hij volgde ondertussen opleidingen, trainingen en workshops in Ademwerk, Sjamanisme, Voice Dialogue, Focusing, Biodanza, Stembevrijding, Brainspotting, Lichaamswerk en Consent. Dat maakte dat hij steeds vrijer werd om ook anderen te begeleiden. Vooral het stemwerk is van onschatbare waarde in het ademwerk: als je zelf geen expressie durft te geven aan je eigen stem en emoties, kun je anderen ook niet overtuigend aanmoedigen om dat te doen. Dat werd dan ook de essentie van zijn persoonlijke proces, en dat van het begeleiden van anderen: jezelf bevrijden van schaamte en schuld, oude pijnen vinden en bevrijden en voluit vanuit je essentie durven leven. Jezelf durven laten zien en uiten zoals je bent. Expressie geven aan je diepste wezen, je kracht én je kwetsbaarheid, je humor, je angst, je levenslust en je donkere kanten. Dat is in elk geval zijn persoonlijke pad, daar heeft hij zeven boeken over geschreven. Altijd op onderzoek, altijd nederig genoeg blijven om te blijven leren en krachtig genoeg om anderen te helpen en te onderwijzen.

Lars is soms co trainer bij de jaartraining Soul Coach en is in 2020 gestartt met een opleiding tot ademcoach, Wounded Healer, binnen zijn bedrijf The Breathwork Coach. 

Lars is zeer ervaren en kent de diepte van het werk als geen ander. Hij wordt door deelnemers ervaren als leraar, gids en rots in de branding, die veel mensen ondersteund heeft en helpt nieuwe paden in hun leven in te slaan.

Hij heeft in Nederland en in het buitenland al honderden begeleiders mogen trainen en opleiden. Hij vind het echt ontzettend gaaf om anderen te zien groeien en bloeien.

In the documentaire The Rebirth of the Soul kun je zowel Lars als Tanja als trainer aan het werk zien en leer je meer over hun visie op dit werk.